De tuinen van Servaas en Dorothée

vzw

eCommunity Gardening in Rommersom

Een samentuin is een plek waar meerdere mensen tezamen op een ecologische wijze een moestuin beheren. De grond wordt samen bewerkt, de groenten samen gezaaid, geplant en verzorgd en tot slot wordt er in groep geoogst. De opbrengst wordt verdeeld onder de samentuiniers. Overschotten worden verkocht.

 

In onze tuinen werken we samen op de volledige oppervlakte en onderhouden we samen de gemeenschappelijke ruimtes, paden en dergelijke. Het is dus geen volkstuin waar iedereen op zijn eigen perceeltje heer en meester is.

 

We gaan zorgzaam om met de bodem, het water, de groenten en de natuur. Daarom gebruiken we compost en groenbemester en geen kunstmest wat de structuur van de bodem ten goede komt.

 

De tuinen van Servaas en van Dorothée worden beheerd volgens de principes van VELT. Ook de natuur heeft haar plekje in onze tuin, zo komen er nestkastjes, insectenhuizen en bijenhotels in de tuin.

Samentuinieren

Over de uitgangspunten van een Samentuin heeft VELT een interessante brochure uitgegeven die je hieronder kunt inkijken.

Woon je in Rommersom of op fietsafstand en wil je mee tuinieren? Stuur dan gauw een berichtje naar onze tuingroep, we nemen dan zo snel mogelijk contact met je op om de concrete afspraken te maken.